Header Pic Header Pic
Header Pic
 
Header Pic
Header Pic  PfeilГоловна сторінка arrow Районний сектор УДСНС інформує arrow Грибний сезон у розпалі
Header Pic
Header Pic
Головне меню
Головна сторінка
Структура
Керівництво
Графік прийому громадян
Графік виїзного прийому
Плани роботи
Колегії
Фінансова звітність
Виконання бюджету
Правила внутрішнього трудового розпорядку
Вакансії
Очищення влади
Спостережна комісія
Розвиток громадянського суспільства
Громадська рада
Доступ до інформації
Інвестиційні пропозиції
Регуляторна політика
Місцеве самоврядування
Місцеві вибори 2015
Місцеві вибори у ОТГ - 2016
Довідник телефонів
Районний сектор УДСНС інформує
Реагування на критику
Запобігання корупції
Наші контакти
Пошук
Посилання
Містобудівна документація
Реєстр колективних договорів
Розпорядження РДА
Нормативно - правові акти
Консультації з громадськістю
Попільнянщина
Історія Попільнянщини
Запрошуємо до співпраці
Галерея
Попільнянському району - 90 років
Голодомор 1932-33 рр.
Закон України “Про Голодомор 1932-33 рр."
Сторінки людської пам`яті
Свідчення очевидців
Попільнянщина пам’ятає ...

Грибний сезон у розпалі Надрукувати Надіслати електронною поштою
11.09.2014
Через теплу погоду і часті дощі грибний сезон цього року розпочався. І одразу потягнулися за смачними делікатесом до лісу грибники, а базарні прилавки рясніють кошиками з красивими боровиками.
 
Та не лише радість та насолоду приносить грибний сезон. Щороку можна почути про жахливі трагедії – то в одній, то в іншій області цілі сім’ї потрапляють до лікарні чи, навіть, помирають через отруєння грибами.
 
Збирайте лише відомі вам гриби, - рядять досвідчені грибники. Якщо здається, що гриб трохи дивний, викиньте його. Ніколи не беріть старих, червивих, запліснявих та перестиглих грибів. Для власного спокою – збирайте їх чим далі від дороги. Зосередьтесь на губчастих видах, серед них рідше зустрічаються поганки. А коли збираєте пластинчасті гриби, дивіться на ніжку, там не має бути потовщення та вольви. Дуже уважно ставтесь до лісових печериць, якщо пластинки під шляпкою білі – це отруйна поганка. І обов’язково, коли прийдете додому, ще раз, уважно, перевірте кожен гриб. Варіть свою здобич кілька разів у підсоленій воді, а страви з них їжте тільки в перший день після приготування.
 
Запам’ятайте, як діяти у випадку отруєння, найперше, люди мають знати, що різні народні методи перевірки отруйності грибів, як то сріблом, цибулею, насправді нічого не дають. Також варто знати, що навіть легке отруєння грибами може призвести до тяжких наслідків. Якщо ви відчули біль у животі, розлад шлунка, слабкість, у вас почалась блювота, галюцинації, марення – одразу, без вагань, телефонуйте до швидкої.
 
Чекаючи на лікаря, самостійно декілька разів промийте шлунок, це не дасть отруті всмоктатися у кров, після цього рекомендують випити кілька склянок міцного чаю, кави, молока. В жодному разі не вживайте алкоголь, він погіршить ситуацію. Щоб встановити причини отруєння, варто зберегти рештки грибів.
 
Гриби смачні і їх можна вживати, та якоїсь особливої користі вони не несуть. Тому давати гриби дітям і літнім людям не рекомендується. Тож, ласуючи дарами лісу, будьте уважними, бережіть себе і своїх близьких.
 
< Попередня
Вони захищали Україну
Хто Online
Зараз на сайті: 7 гостей
Лічильник

Header Pic
left unten
© 2008-2016 Попільнянська районна державна адміністрація. Передрук матеріалів тільки за наявністю гіперпосилання на www.popilnya-rda.gov.ua
right unten
0 queries executed