Header Pic Header Pic
Header Pic
 
Header Pic
Header Pic  PfeilГоловна сторінка
Header Pic
Header Pic
Головне меню
Головна сторінка
Структура
Керівництво
Графік прийому громадян
Графік виїзного прийому
Плани роботи
Колегії
Фінансова звітність
Виконання бюджету
Правила внутрішнього трудового розпорядку
Вакансії
Очищення влади
Спостережна комісія
Розвиток громадянського суспільства
Громадська рада
Доступ до інформації
Інвестиційні пропозиції
Регуляторна політика
Місцеве самоврядування
Місцеві вибори 2015
Місцеві вибори у ОТГ - 2016
Довідник телефонів
Районний сектор УДСНС інформує
Реагування на критику
Запобігання корупції
Наші контакти
Пошук
Посилання
Містобудівна документація
Реєстр колективних договорів
Розпорядження РДА
Нормативно - правові акти
Консультації з громадськістю
Попільнянщина
Історія Попільнянщини
Запрошуємо до співпраці
Галерея
Попільнянському району - 90 років
Голодомор 1932-33 рр.
Закон України “Про Голодомор 1932-33 рр."
Сторінки людської пам`яті
Свідчення очевидців
Попільнянщина пам’ятає ...
Державні сайти
Spacer Pic

Пам’ятка для відвідувачів та адміністрації закладів торгівлі, аптек та автозаправочних станцій Надрукувати Надіслати електронною поштою
20.03.2020
З метою запобігання поширення гострого респіраторного захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2 , Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області спільно з ДУ “Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України” розробили пам’ятку, яка містить рекомендації для відвідувачів та адміністрації закладів торгівлі, аптек та заправочних странцій щодо профілактики розповсюдження респіраторної інфекції СOVID-19.
ПАМ’ЯТКА
 
для відвідувачів та адміністрації закладів торгівлі, аптек, заправочних станцій щодо профілактики розповсюдження респіраторної інфекції СОVID-19
 
Вимоги до адміністрації закладів торгівлі:
 
1. Обмежити кількість відвідувачів в торговій залі з розрахунку 1 чоловік на 1кв.м.
 
2. Перед входом до торгової зали встановити ємкості з антисептичними засобами, які мають дозатори для обробки рук відвідувачами та серветки для проведення обробки ручок кошиків та візків.
 
3. Забезпечити роботу персоналу в захисних масках та гумових рукавичках, які необхідно замінювати кожні 2 години.
 
4. Створити умови для дотримання правил особистої гігієни персоналом, забезпечити їх в достатній кількості милом, антисептиків, захисних масок, рукавичок.
 
5. Забезпечити проведення регулярного (кожні 3 години) провітрювання, вологого прибирання приміщень закладу, торгівельного обладнання, ручок вхідних дверей тощо із застосуванням миючих і дезінфікуючих (хлормістких та спиртомістких) засобів. Після закінчення зміни забезпечити проведення генерального прибирання.
 
6. До реалізації допускати лише товари в промисловій тарі або попередньо розфасовані в закладі.
 
7. Розмістити в доступних для відвідувачів місцях пам’ятки, плакати з рекомендаціями щодо профілактики захворювань населення на респіраторної інфекції COVID-19.
 
8. Визначити відповідальну особу за проведенням заходів щодо недопущення розповсюдження в закладі респіраторної інфекції COVID-19.
 
9. Забезпечити термометрією відвідувачів безконтактними термометрами.
 
10. У великих супермаркетах визначити та відмітити маршрути відвідувачів.
 
Рекомендації для відвідувачів:
 
1. Перед входом до торгової зали закладу необхідно одягнути захисну маску.
 
2. Обробити руки, ручку візка або кошика антисептиком.
 
3. Для скорочення часу перебування в закладі торгівлі наперед підготуйте список товарів, які необхідно придбати.
 
4. В торговій залі та в черзі до каси дотримуйтеся відстані між відвідувачами не менше 2 метрів.
 
5. Якщо Ви маєте симптоми респіраторного захворювання, залишайтеся дома та зверніться телефоном за допомогою до родичів, сусідів, знайомих, які зможуть доставити Вам необхідні товари.
 
6. При можливості замовте необхідні товари через інтернет, по телефону до служби доставки торгового закладу.
 
7. Уникайте тісного контакту з особами, які мають симптоми респіраторного захворювання.
 
8. Дотримуйтесь правил особистої гігієни. Часто і ретельно мийте руки з милом, обробляйте антисептичним засобом.
 
9. Ретельно готуйте їжу, особливо із сировини тваринного походження Рекомендації розроблені ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» та Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області відповідно до рекомендацій ВООЗ та МОЗ України
 
< Попередня   Наступна >
Вони захищали Україну
Курс валют НБУ
Курси валют на PROext
Погода в Попільні
Погода в Україні
Хто Online
Зараз на сайті: 1 гість
Лічильник
Експорт новин

Header Pic
left unten
© 2008-2016 Попільнянська районна державна адміністрація. Передрук матеріалів тільки за наявністю гіперпосилання на www.popilnya-rda.gov.ua
right unten
0 queries executed